Alergeny:
1. Obiloviny obsahující lepek (1a – pšenice 1b – žito 1c – ječmen 1d – oves 1e – špalda 1f – kamu)
2. Korýši a výrobky nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
6. Sójové boby a výrobky z nich
7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
8. Skořápkové plody
(8a – mandle 8b – lískové ořechy 8c – vlašské ořechy 8d – kešu ořechy 8e – pekanové ořechy 8f – paraořechy 8g – pistácie 8h – makadamie)
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2
13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich